یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
راور

شهرستان راور از شهرستان‌های استان کرمان است که در شمال این استان واقع شده‌است. مرکز این شهرستان شهر راور می‌باشد. جمعیت شهرستان راور بنا بر سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، برابر ۳۹۴۶۲ نفر است. این شهرستان، بعد از کوهبنان شمالی‌ترین شهرستان استان است. محصولات کشاورزی آن پسته، انار و...است. از نظر صنایع دستی راور مرکز مهم تولید قالی در استان کرمان است. قالی‌های بافت راور شهرت جهانی دارند. نقش معروف «سرّام» یا نقش «سه کبک» از مشهورترین نقش‌های قالی است که هنوز با ظرافت و زیبائی در راور بافته می‌شوند.شهرستان راور با ۱۱۵۳۵ کیلومتر مربع در شمال شرقی استان واقع شده‌است. این شهرستان تا سال ۱۳۷۶ بخشی از شهرستان کرمان بوده و از این سال به بعد با الحاق دهستان‌های راور، حرجند و هروز از شهرستان کرمان به وجود آمده‌است. راور از شمال به استان‌های یزد و خراسان، از جنوب و شرق به شهرستان کرمان و از غرب به شهرستان زرند و کوهبنان منتهی می‌شود.

لغت‌نامه دهخدا در مورد راور می‌نویسد: «قصبه مرکز بخش راور از شهرستان کرمان. واقع در ۲۰۰هزارگزی شمال کرمان، کنار راه فرعی کرمان - مشهد. این قصبه در جلگه واقع شده و هوای آن معتدل و جمعیت آن ۲۵۰۰ تن میباشد. آب آن از چند رشته قنات تامین میشود. محصول عمده این قصبه حبوب، پنبه، میوه و لبنیات است. پیشه مردم کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی زنان بافتن قالیچه، کرباس، گلیم و قالی با نقشه‌است. راور در حدود ۲۰۰ باب دکان و دو دبستان دارد. ادارات دولتی عبارتند از بخشداری، دارایی، فرهنگ، پاسگاه ژاندارمری. انار راور بخوبی معروف است. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۸). موضعی است در وسط لوت نزدیک کوه بنان و به هشت فرسنگی آن معدن گوگرد است و گویند هم بدان نزدیکی معدن طلاست».

سوغات راور:

از سوغات راور می‌توان به پسته، قالی، قوَّتو و انار اشاره کرد. در این میان قالی راور از شهرت جهانی برخوردار است.نقش معروف «سرّام» یا نقش «سه کبک» از مشهورترین نقش‌های قالی است که هنوز با ظرافت و زیبائی در راور بافته می‌شوند.

نقش قالی راور